Tijdschrift CancerCare - jaargang 3, nummer 2, april 2025
Bart Geurden RN, PhD, Lobke Van den Wijngaert , Peter Boeren , Edwig Goossens , Jef Adriaenssens , Pieter Vandecandelaere
Het is voor patiënten met kanker van groot belang dat ze voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. De nutritionele status van een patiënt beïnvloedt namelijk hun behandeluitkomst en kwaliteit van leven. Helaas hebben chemotherapieën vaak bijwerkingen die de voedselinname belemmeren. Het is dan ook erg belangrijk om de voedselinname van patiënten met kanker te vergemakkelijken en verbeteren. Een Belgisch onderzoeksteam publiceerde onlangs de resultaten van hun studie naar selectieve smaaksturing bij patiënten met kanker die door een behandeling met chemotherapie veranderingen in hun smaak kregen.1
Lees verderTo provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.