Articles

Selectieve smaaksturing verbetert smaakbeleving en voedselinname bij patiënten met kanker

Tijdschrift CancerCare - jaargang 3, nummer 2, april 2025

Bart Geurden RN, PhD, Lobke Van den Wijngaert , Peter Boeren , Edwig Goossens , Jef Adriaenssens , Pieter Vandecandelaere

Het is voor patiënten met kanker van groot belang dat ze voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. De nutritionele status van een patiënt beïnvloedt namelijk hun behandeluitkomst en kwaliteit van leven. Helaas hebben chemotherapieën vaak bijwerkingen die de voedselinname belemmeren. Het is dan ook erg belangrijk om de voedselinname van patiënten met kanker te vergemakkelijken en verbeteren. Een Belgisch onderzoeksteam publiceerde onlangs de resultaten van hun studie naar selectieve smaaksturing bij patiënten met kanker die door een behandeling met chemotherapie veranderingen in hun smaak kregen.1

Lees verder